Over mij

Mijn foto
Gent, Oost-Vlaanderen, Belgium

zondag 6 juli 2014

VAGEBONDJES GERED!
 
 
Er komt geen einde aan de eindeloze stroom achtergelaten en buiten geboren kittens. Ook de Sproetjes waren weer de dupe van mensen zonder hart of geweten. En zal de nieuwe wet (die ingaat in september 2014 en aan particulieren verbiedt om gratis poezen te verhandelen die niet gesteriliseerd en geregistreerd zijn) hier iets aan veranderen? We vrezen het ergste!

Een aantal zal zich hier simpelweg niets van aantrekken en zullen ze via diverse nederlandstalige sites (die van uit het buitenland opereren) blijven adverteren en diegenen die deze weg niet kennen, zullen ze weggooien ipv weg géven.

Wie dat voorheen al niet deed, heeft geen wet nodig om in te zien dat het onverantwoord en immoreel is om (huis-)dieren te behandelen als gebruiksvoorwerpen en af te danken wanneer ze niet meer 'voldoen'.

Wat vooral ontbreekt aan deze wet, is een controle-orgaan. Wie wijst overtreders op hun fouten? Waar is de stok achter de deur? Wie is gelegitimeerd om te waarschuwen en in laatste instantie, op te treden? In landen zoals Groot-Brittannië en Australië bestaat dit al lang, maar België is wat dierenwelzijn betreft, nog steeds een Oostblokland dat in het Westen ligt!

Kortom, hoog tijd voor de dierenpolitie zodat deze wet geen dode letter blijft!

1 opmerking:

  1. Al die kittens die je nu ziet gedumpt worden. Ik word er niet goed van. Onze poezen komen van Allemaal Poezen en werden door ons gesteriliseerd omdat we geen extra snorharen wensten. Dacht iedereen er maar eens zo over. :-)

    BeantwoordenVerwijderen