Over mij

Mijn foto
Gent, Oost-Vlaanderen, Belgium

donderdag 13 maart 2014

DE EERSTE PAASKUI...KITTENS ZIJN ER!
Zo. Hier zijn de eerste kleintjes van 2014, in de opvang geboren. Mama Axa, een langharig schildpadje, werd hoogzwanger binnen gebracht. De dierenarts stelde vast dat ze elk moment kon bevallen. Dat heeft al met al nog een dag of 6 geduurd en nu wordt duidelijk waarom : Axa heeft 2 dagen geleden een half dozijn flinke spruiten op de wereld gezet - en dat kan tellen voor zo'n kleine, fijne poes!

Twee roste katertjes, een zwartwit katertje, een getijgerd katertje en dan nog 2 evenbeeldjes van de mama (kattinnetjes dus).

De kittens kunnen nog niet gereserveerd of bezocht worden. Axa is een vrij zenuwachtige poes die snel van haar melk is (we zouden toch niet willen dat die zuur werd, nietwaar?). Het lijkt wel alsof ze zelf verbaasd is over wat haar nu is overkomen. Gelukkig werkt haar moederinstinct perfect en waakt ze als een waakhondje aan de voordeur van haar bench over haar nageslacht. Eén minipiepje van één van de kleintjes en ze spurt naar haar nest. Gewoon even laten bekomen dus...

Voor alle duidelijkheid : de kittens vertrekken per twee. Je mag er toch niet aan denken dat een kitten van 8 weken oud de hele dag alleen wordt gelaten omdat het baasje (of beide baasjes) nu eenmaal fulltime werkt. Ook babypoesjes zijn gezelschapsdieren!

1 opmerking:

  1. Daarom namen wij 9 jaar geleden ook twee kittens in één keer, eentje van 6 en eentje van 8 weken. En ook al kunnen ze soms elkaar in de haren vliegen, toch hebben ze ook vaak elkaar lief.

    BeantwoordenVerwijderen