Over mij

Mijn foto
Gent, Oost-Vlaanderen, Belgium

zaterdag 28 juli 2012

ASIEL EVERGEM EINDELIJK GESLOTEN!!

http://www.health.belgium.be/eportal/AnimalsandPlants/19079494?backNode=83

Op bovenstaande link kan je het officiële bericht van de F.O.D. lezen, dus kunnen we het met een gerust hart geloven : het asiel van Evergem gaat eindelijk dicht. Ze mogen  - voorlopig - geen poezen meer opvangen. En enkel diegenen die er nu nog zitten mogen geplaatst worden.

Er hangt een groot bord aan het asiel met de mededeling dat de poezen die achtergelaten worden aan de (gesloten) deur, allemaal zullen ge-euthanaseerd worden.

Je zou wensen dat het waar was...

Hun vaste dierenarts euthanaseert in/uit principe niet of zo weinig mogelijk.Dus neemt een medewerker hen mee naar huis, alwaar

...???...

"ze er weer helemaal doorkomen en kunnen geplaatst worden".

Wat is het leven toch simpel en mooi als je jezelf gelooft!

Hoe dan ook zullen er nog veel slachtoffers vallen. Mensen die hun poezen daar desalniettemin achterlaten, mensen die de poezen 100 meter verder in de velden achterlaten en niet te vergeten, de poezen die daar nu nog allemaal zitten.

Daarom nogmaals een oproep om er daar zoveel mogelijk weg te halen! Je bespaart hen een vreselijk levenseinde! En probeer er niet de volle pot te moeten voor betalen. Er schijnt o.a. een prachtige langharige poes te zitten waar ze 160e voor vragen. Een poes die in elke particuliere opvang op ééntweedrie zou geplaatst zijn. Maar niet wanneer je er eerst nog zoveel mogelijk geld probeert uit te halen natuurlijk!

Tot slot nog even vermelden dat wij zeer teleurgesteld zijn in de reactie van de burgemeester die uit welke onduidelijke overwegingen dan ook, het asielpersoneel ("dat zich altijd 100% heeft ingezet voor dierenwelzijn) de hand boven het hoofd houdt. En dat ondanks het zéér bezwarende dossier dat hem maanden geleden werd overhandigd en dat door de F.O.D. als "zeer zorgvuldig en geloofwaardig opgesteld' werd beschouwd!

Het gebouw deugt niet, maar vooral het personeel deugt niet en de burgemeester weet dat zeer goed! Hopelijk heeft de verkiezingskoorts hem niet te pakken en zal hij te zijner tijd de moed opbrengen om voor de dieren niet alleen een gepaste lokatie te vinden (of te laten bouwen), maar vooral om het nieuwe asiel over te dragen aan bekwame en betrokken mensen die met kennis van zaken en het dierenhart op de juiste plaats, aan het welzijn van de dieren zullen denken en niet louter en alleen uit persoonlijk gewin zullen handelen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten