Over mij

Mijn foto
Gent, Oost-Vlaanderen, Belgium

woensdag 25 april 2012

STAND DEINZE/MAZZEL/OPROEP SCHUILHOKJES/KATTIN ‘TOUIE’Stand Deinze : voor wie de Facebookpagina van KatdeGoedeHoop volgt is het geen nieuws : de stand heeft er niet kunnen staan. Ondergetekende zat totaal geblokkeerd door een ernstige oogblessure. Gelukkig geen pijn meer (al is het leven nog wel zeer schemerachtig), maar natuurlijk wel – letterlijk – een dikke streep door de rekening, wat vooral jammer is voor Touie (zie bericht onderaan). Doch daarom niet getreurd. Schouders eronder en op naar de volgende (toe-)stand!Mazzel : heeft geen geluk gehad in haar korte leventje. Een zware longontsteking is haar uiteindelijk fataal geworden. Ze wou wel eten, maar kon niet goed meer slikken doordat ze geen lucht kreeg en uiteindelijk sloeg de antibiotica niet meer aan. Doordat ze geen koorts of pijn had (onderdrukt door Metacam), heeft ze toch nog genoten van haar laatste dagen. Toen ze echt niet meer wou eten, is besloten om haar zachtjes te laten gaan…Schuilhokjes : voor de zoveelste keer zijn de schuilhokjes van de Moppies (Citadelpark/Gent) weggenomen. Vier poezen (nummer 5 overwintert binnen) zitten nu dag en nacht onder de blote hemel in de kou en de nattigheid. De schaars-begroeide struiken staan inmiddels ook te druipen, dus die bieden geen soelaas meer. De bakjes stonden super-gecamoufleerd opgesteld, dus stoorden niemand. Behalve één of andere onverlaat van de Groendienst. De strategie is om de situatie een paar weken zo te laten en dan de hokjes gewoon weer te herplaatsen. Al staan ze er maar een paar weken – ondertussen hebben de poezen beschutting en tegen de volgende verdwijning is het misschien beter weer.

Het is echter niet evident om telkens weer nieuwe schuilhokjes te voorzien. Daarom deze oproep : wie heeft kleine hokjes staan die mits aanpassing (bvb omwikkelen met een grijze plastiek zak) mogen gebruikt worden door de Moppies? Ideaal zijn bvb transportbakjes waarvan het deurtje ontbreekt, of onderkanten van krabpalen (die met een bakje onderaan) waarvan de touwen versleten zijn. Hoe kleiner hoe liever. De poezen rollen er zich wel in op en de hokjes kunnen dan goed weggestoken worden. Bel 0475/96.24.55 indien u kan helpen!Touie : is een al wat ouder schildpadkattinnetje dat afgelopen week is binnengebracht in de opvang. Ze kwam al een paar weken bij één van de voederzetters eten die meteen zag dat er iets ernstigs met haar linkeroog aan de hand was. Touie kwam al gauw zo dichtbij dat ze makkelijk in een bakje kon gezet worden, dus snel in de droogte en de warmte met deze lieverd. Alwaar haar oog nu behandeld wordt in afwachting van een operatie. Pijn heeft ze nu niet meer, maar ze is volslagen blind aan die kant en het oog moet verwijderd worden. De centen die de stand in Deinze had opgebracht, waren dus meer dan welkom geweest. De operatie zal plusminus 200e bedragen en wordt naar alle waarschijnlijkheid eind volgende week uitgevoerd. Wilt u bijdragen, dan kan dit op rekeningnummer : 001-3034194-13, ovv ‘oogoperatie Touie’.

Touie is om te smelten zo lief; een rustig allemansvriendje dat na (herstel van) de operatie op zoek is naar een goede thuis. Bij wie is ze welkom?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten