Over mij

Mijn foto
Gent, Oost-Vlaanderen, Belgium

zondag 16 mei 2010

HET (OVER-)LEVEN VAN EEN ZWERFPOESDit is Biebel. Hij is ongeveer zes maanden oud. Het grootste deel van zijn leven heeft hij doorgebracht als opgejaagd wild, wat er overduidelijk aan te zien is : hij is broodmager, half kaal, doodsbang en heeft een zware longontsteking. En toch, en toch... is hij weken, misschien wel maanden lang, dag en nacht, blijven zoeken naar wat eten en drinken, en een veilige rustplaats.


Tot hij in het Gentse stadspark bij 'de Moppie-familie' opdook - een voederplaats met verschillende generaties zwerfpoezen, godzijdank inmiddels allemaal gesteriliseerd (moeder Moppie's laatste nest bestond uit 7 dochters!).


Een vangkooi was niet nodig. Plat op zijn buik schoot hij razend van de honger, het transportbakje in. Thuis in de bench is zijn honger sterker dan zijn angst en hoewel hij op aangepaste voeding staat, heeft hij natuurlijk last van diaree. Het zal dan ook nog heel wat tijd en regelmaat vragen, alvorens zijn darmen gewend zijn aan kwaliteitsvoeding. En nog heel wat antiobiotica alvorens hij (hopelijk) verlost zal zijn van zijn longontsteking.


Maar kijk, affectie doet wonderen! Wanneer je hem zachtjes toespreekt, gaat hij op zijn zijkant liggen rollebollen in zijn nep-schapenwollennestje. Dit betekent dus dat hij nièt buiten geboren is, maar wèl buitengezet, of weggelopen (hoewel...hij moet toen nog erg klein zijn geweest en in de directe omgeving bevinden zich geen huizen; enkel de Kruidtuin en de Hogeschool in de Ledeganckstraat - beiden overigens berucht als dumpingplaats).
Zijn vele ontberingen kan hij ons niet vertellen, maar ik heb hem ten stelligste beloofd dat hier voorgoed een eind aan is gekomen.


Kom nu maar tot rust, lieve Biebie, je bent veilig, je bent thuis...
UPDATE 2 juni : Biebel doet het uitstekend! De medicijnen slaan goed aan en hij heeft een onstilbare eetlust. Hij is opengebloeid tot een open en hartelijk ventje dat weliswaar nog niet goed blijf weet met zijn affectie (al wordt er heel wat afgeknord -gespind en -gerollebold!), maar nog even en hij is een echte mensenvriend. Binnenkort wordt hij gecastreerd en is hij klaar om naar zijn definitieve onderdak te kunnen vertrekken. Wie biedt hem een veilige haven??

UPDATE 18 juni : Biebel is gisteren vertrokken naar een waar poezenparadijs; negen soortgenootjes, een vrijstaand huis met grote tuin in een rustige straat en ... het baasje dat de komende drie maanden fulltime thuis is. Nog een paar weken in de bench om te wennen aan de nieuwe omgeving en dan ... de jonge pootjes weer kunnen rekken en strekken. Eindelijk thuis, het ga je goed lieve Biebie!


3 opmerkingen:

 1. Schattige Biebie is wellicht op het nippertje door jullie gered...een vechtertje, dat is duidelijk, hopelijk mag hij heel snel aansterken en mag-kan hij dan snel naar een supergoede thuis! Hij zal z'n reddende engels wellicht nooit vergeten...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Och dat dutske, zo weinig haar nog! Je ziet op de foto's dat hij al compleet verkocht is aan jouw goede zorgen en streeltjes. Binnenkort krijg je hem niet van je lijf ;) Ik duim mee zodat hij een schitterende thuis krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij zoeken een lieve poes en zijn al eventjes op zoek, maar we zijn wel een groot gezin (7 kinderen)en hebben ook een mini hond. We houden wel erg veel van dieren, maar ik heb steeds de indruk dat de poezen aan veel rust toe zijn bij kat zoekt thuis waar ik ook veel begrip voor heb en ik bewonder erg wat jullie doen voor die poezen. Nu is het wel zo dat overdag onze kinderen op school zijn en we in een heel groot huis wonen met grote tuin. Ik zou graag een tip willen welke poes het meest geschikt zou zijn in ons gezin. Geduld hebben we wel.

  Groetjes, Sandra.

  BeantwoordenVerwijderen