Over mij

Mijn foto
Gent, Oost-Vlaanderen, Belgium

woensdag 17 juni 2015

WAT ER KAN GEBEUREN WANNEER NIEMAND NAAR JE OMKIJKT...


Capri komt al jaren eten op een vaste voederplek. Of beter : méé smullen van het eten van de zwerfpoezen. Hij is supertam en vlakbij is er een woonwijkje, dus daar zou hij wel thuishoren. Dachten we.

Ondertussen ging hij er wel steeds slechter uitzien, maar goed, nog verre van alarmerend. Kat de Goede Hoop ontfermt zich hoofdzakelijk over achtergelaten zwerfpoezen en probeert (pro-béért) zich niet het hoofd te breken over de (onverzorgde) poezen van particulieren, want dan is het hek van de dam.

Maar vanavond wàs het dan zover. Het hek was inderdaad van de dam. Luid klagend kwam Capri aan gestrompeld, telkens door zijn rechterachterpoot knikkend en om de paar passen, bleef hij liggen. Alàrm!

Per direct de hulp van een collega ingeroepen die snel ter plaatse was met een transportbakje. En maar goed dat we met z'n tweeën waren, want er kwam flink veel geduw en gewurm aan te pas, om hem er in te krijgen.

Wat er precies met zijn poot aan de hand is, dat bekijkt de dierenarts morgen wel, maar in elk geval ziet zijn staart zwàrt van de vlooien(-uitwerpselen), heeft hij zijn oren open gekrabt door de hevige oormijt, niest hij flink en...is hij niet gecastreerd.

Capri is dus overduidelijk een kat-in-nood en dan maakt herkomst niet zoveel uit; hij is nu onder onze hoede en zal geholpen worden.

De eerste pijnstiller heeft hij ondertussen achter de kiezen en ziedaar...zijn eerste eetbakje ook. De inhoud ervan, wel te verstaan.

Rol je maar lekker op in je comfortabele nestje lieve man en slaap zo zacht mogelijk, want morgen staan 'de grote werken' op het programma!Geen opmerkingen:

Een reactie posten