Over mij

Mijn foto
Gent, Oost-Vlaanderen, Belgium

zondag 13 april 2014

VIER TYPISCHE 'EXEMPLAREN' IN DE OPVANG!Kat de Goede Hoop heeft zich altijd al ontfermd over de zogenaamde hopeloze gevallen, maar de laatste tijd loopt het wel wat de spuigaten uit.

Op een paar weken tijd zijn deze vier GB's (Grote Bangerikken) binnen gekomen :

Snoetie : kwam al een tijdje eten op één van de voederplekken. Schoot als een haas naar het eten, en schoot als een haas weer weg. Meer een schim, dan een poes eigenlijk. Dan maar weer de onmisbare vangkooi gezet et voilà, mevrouwtje zit nu hoog en droog in haar bench en voelt zich daar goed, zo te zien. Beetje eten, beetje slapen, beetje rondkijken...beetje eten, beetje slapen, beetje rondkijken...maar aanraken is er niet bij! En terugzetten al evenmin, want ondertussen zijn alle mogelijke schuilplaatsen op haar voormalige voederplek weggemaaid door de groendienst en wacht haar één grote, open vlakte. Binnenkort wordt ze gesteriliseerd en dan mag ze vrij rondlopen in de opvang, tussen de andere opvangers.

Kato : geen idee waar Katootje ineens vandaan kwam. Nochtans is ze gevangen op een vaste voederplek, waar de zwervers netjes in kaart waren gebracht. Dachten we. Nog niet iedereen was behandeld, dus de vangkooi gezet (die draait ondertussen overuren). Kijkkijk, een onbekende gevangen. Tam? Gesteriliseerd? Geen van beiden, helaas. Katootje is nog aan het bekomen. Kat de Goede Hoop leeft op ... hoop dat ze niet terug moet gezet worden, want zo leuk is het daar niet. Zeer poesonvriendelijke buurt, waar bovendien binnenkort werkzaamheden beginnen (het lijkt wel alsof heel Gent een bouwwerf is). Zwervers houden niet van al deze veranderingen, dus vooruit Kato, al met al heb je het minder slecht getroffen dan je nu wel denkt. Nog wat wennen, dan ontspannen, waarna een voorzichtig aaike en godweet binnen afzienbare tijd een definitief dak boven je hoofd!

Does : heeft minstens een jaar buiten geleefd. Dàn weer was hij te zien, dàn kwam hij weer een hele tijd niet meer. Was hij nu een zwerfpoes of niet??  Tot hij opdook met dichtgeknepen en ontstoken ogen. Toen was het welletjes geweest. In de vangkooi met die grote jongen! Does bleek doodsbenauwd, dus kreeg hij een tent als nest waar hij zich lekker kon in verstoppen. En natuurlijk op zware antibiotica. De tent is inmiddels verruilt voor een gewoon nest, want Does moet goed opgevolgd kunnen worden. Zijn ogen blijven ontstoken en inmiddels is ook gebleken dat hij wellicht doof is. Doesje volgt je overal met (waterige) argusblik (alsof hij probeert te horen met zijn ogen) maar wanneer hij het niet ziet, kan je hem voorzichtig op de rug aaien. Er zit geen spat kwaad in deze uit de kluiten gewassen kater. Blijf maar lekker binnen jongen, je krijgt alle tijd die je nodig hebt om weer helemaal beter te worden en wie weet...misschien bevalt het binnenhuisleven je op termijn wel!

Gijsje : zie hem liggen, onze grijswitte kastaar. Dat was in het begin wel even anders : in elkaar gedoken in een hoekje blijven zitten en doen alsof hij niet bestond. Hij ziet er nog een beetje geschaafd en geschonden uit (en helemaal proper is hij ook nog niet), maar verder voelt Gijs zich bijna helemaal op zijn gemak. Hij komt al eens aan de vingers ruiken en eet als een grafdelver tot de laatste korrel zijn bordje leeg. Binnenkort mag hij vrij loslopen. Zeer benieuwd hoe hij evolueert en of hij op termijn plaatsbaar is!

En zo heeft iedere zwerver zijn eigen verhaal en (voor-) geschiedenis. Allemaal poezen die in een regulier asiel geen enkele kans maken. Maar ook allemaal poezen die met een zachte aanpak en veel tijd en geduld, best nog een kwaliteitsvol poezenleven kunnen leiden - liefst in nabijheid van mensen.

Echter, daar heeft Kat de Goede Hoop uw hulp voor nodig.

Wie heeft voor dit type poes een veilige plek vrij?
Let wel, dit zijn geen boerderijpoezen!

Snoeteke, Kato, Doezie en Gijs (en nog zoveel anderen), hebben nood aan een huisjetuintjekeukentje-gezin dat het niet erg vindt om (voorlopig) van op een afstandje te genieten van een poes die het ooit zwaar te verduren heeft gehad maar nu volop geniet van het comfortabele binnenbestaan.

Eigen poezen geen bezwaar, daar kunnen al onze zwervers goed mee opschieten. Waar andere mensen het hebben laten afweten, kan u het weer goèd maken!
1 opmerking:

  1. Dag Hester,
    hoe kan ik met jou in contact komen ivm talloze zwerfkatten met kittens in onze buurt?

    BeantwoordenVerwijderen