Over mij

Mijn foto
Gent, Oost-Vlaanderen, Belgium

zondag 6 oktober 2013

WIE WILLIGT DE LAATSTE WENS VAN MEVROUW E. IN?
Dit is Poessie. Hij woont in (of liever : buiten, want hij mag niet binnen) een rusthuis en is de laatste zorg van mevrouw E.

Mevrouw E. moest 6 jaar geleden opgenomen worden voor een banale operatie. Ze maakte haar koffertje voor één dag, kustte haar 4 poezen 'tot ziens' en trok de deur achter zich dicht.

Toen ze wakker werd, kon ze niet meer lopen...

Er was iets grondig fout gelopen tijdens de operatie waardoor mevrouw E. van dan af in een rolstoel belandde. Ze kon niet meer naar huis en werd opgenomen in een rust- en verzorgingstehuis.

Heel haar leven heeft mevrouw E. voor zwerfpoezen gezorgd. Ze gaf ze dagelijks eten en drinken, voorzag beschutting en gaf velen onder hen een goed onderdak. Soms bij vrienden of kennissen, de meesten kwamen bij haar thuis terecht.

Ook haar eigen 4 poezen waren voormalige zwervers.
Nummertje vier was een kleine, zwaar-getraumatiseerde poes die 's nachts in haar schoot kwam liggen.

Met al deze poezen is het fout gelopen. Mevrouw E. heeft het leeghalen van haar woning moeten overlaten aan mensen die niet vertrouwd waren met het typische gedrag van zwervers, waardoor ze in het tumult van de verhuizing allemaal ontsnapt zijn.

Sindsdien heeft het leven geen zin meer voor haar.
Binnenkort neemt ze er op haar eigen manier afscheid van, maar niet zonder haar laatste zorg voor te leggen aan Kat de Goede Hoop : wie zal voor buitenpoes Poessie zorgen wanneer zij er niet meer is?

Elke dag brengt ze hem de restjes van tafel. Elke dag staat hij trouw op haar te wachten en komt hij even bij haar op schoot liggen - haar laatste troost in deze droeve dagen.

Wie neemt Poessie definitief in huis en willigt zo Mevrouw E. haar allerlaatste wens in?

Poessie is een aanhankelijke, tamme (schoot-)poes, die zonder Mevrouw E. dreigt te verwilderen en een zware winter tegemoet gaat.

Om de privacy te garanderen is de eerste foto van internet geplukt. De foto's van Poessie zijn echter 'levensecht'!

UPDATE 10 OKTOBER
Mevr. E. belde vandaag met de heuglijke mededeling dat Poessie geadopteerd wordt door de hoofdverpleegster van het rusthuis. Laten we hopen dat hij voor de rest van zijn leven zal gespaard blijven van het hondeweer waar talloze zwervers deze dagen hun plan moeten in trekken. En dan moet de winter nog beginnen...
Geen opmerkingen:

Een reactie posten