Over mij

Mijn foto
Gent, Oost-Vlaanderen, Belgium

vrijdag 2 augustus 2013

ROZIE HOOGZWANGER WEKENLANG OPGESLOTEN!
 
 
Een goede week geleden kreeg Kat de Goede Hoop een melding van een poes die opgesloten zat in een hoog-ommuurde tuin van een leegstaand huis. Het huis stond op dat moment te koop. De buren lieten vanop een ladder aan een touwtje een mayonaise-emmertje zakken met eten en drinken want de tuin waarin de poes zat, lag toch een flink stuk dieper dan de hunne. Omdat deze manier van werken hooguit tijdelijk een oplossing bood, maakten ze flyers die ze in de buurt verspreiden. En daar kwam - niet te geloven - al vrij spoedig reactie op van de eigenares. Of ze de poes maar gewoon  op de muur wilden zetten, ze zou dan vanzelf wel naar huis komen.
 
Gemakkelijker gezegd dan gedaan, want eens in de tuin...bleek de inmiddels overgehevelde ladder een flink stuk tekort. Buurman heeft dan maar alle atletische capaciteiten uit de kast gehaald en is, nadat de poes op weg geholpen was, over de muur geklauterd, terug zijn eigen tuin in.
 
Waarna de poes in kwestie een paar dagen later, gewoon weer op haar oude plek bleek te zitten. Dan maar weer de eigenares gebeld. Die haar poes niet meer terug wou, want "als het daar zoveel beter  is, dat ze daar dan maar blijft".
 
Zo. Opgeruimd staat netjes!
 
Ondertussen was het huis verkocht en kreeg KdGH weer telefoon, dit maal van de eigenaar. Dat zowel hij als zijn buurman de volgende dag op vakantie vertrokken en wat er dan met de poes moest gebeuren. Tsja, daar is natuurlijk maar één antwoord op... Dus met diverse soorten kooien en andere vangmiddelen (omdat niet duidelijk was hoe ze zou reageren op vreemd volk) uitgerukt naar poes haar favoriete stek.
 
En daar lag Rozie. Opgerold tussen wat stenen en zo zwanger als een poes maar zwanger kan zijn. De meegebrachte hulpmiddelen konden in de auto blijven staan. Rozie liet zich tillen als een baby en moeiteloos in een transportbakje zetten.
 
Vandaag is ze bevallen van zes blinde pagadders en zoals het een echte poezenmoeder beaamt : ze ziet ze allemaal even graag!
 
Aan alle medewerkers van deze geslaagde onderneming een welgemeende merci. Dankzij de befaamde vereende krachten hebben zeven kanslozen nu weer zicht op een kwaliteitsvol bestaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten