Over mij

Mijn foto
Gent, Oost-Vlaanderen, Belgium

zaterdag 20 april 2013

SOUZA EERSTE BEVALLEN MOEDERPOES IN 2013 BIJ KAT DE GOEDE HOOP!

 
 
 
 
 
Souza is hoogzwanger binnengekomen in de opvang. De vangkooi stond op één van de voederplekken om een andere poes te pakken te krijgen en kijk : de geheel onbekende en nooit eerder geziene Souza zat erin! Zwanger, erg mager en hoewel een beetje bang (cfr de foto waar ze van haar nest haar muts maakt), erg lief. Van terugzetten was dus geen sprake.
 
Een goede week nadat ze in de opvang is binnengenomen, is ze bevallen van vijf blinde ukkepukken en zoals dat gaat bij de meeste poezenmoeders, was ze op slag verliefd op alle vijf haar koters die ze dag en nacht in innige omhelzing samenhoudt. Behalve een rostwit katertje, een rost katertje en een driekleurige lapjeskattin, zit er nog een pottezwartje bij en eentje net zoals de mama (ook twee meisjes).
 
Het is een rustig nest, dat op een enkel piep na ("ik ben al 6 keer gewassen vandaag!"), geen kik geeft en niets anders doet dan eten en slapen en ... groeien en bloeien. In ideale omstandigheden, zoals het hoort. Godzijdank lekker rustig, warm en droog en niet buiten in de (bijna) nachtelijke vrieskou, zoals het er eerst naar uit zag.

Bij de collega's van Deinze is er door een jogger een gedumpt nest binnengebracht. Niet iedereen treft het dus zo goed als de kleine bollekes hierboven...

Het is de tijd van de zwangeren, de bevallenen,  en dus ook van de gedumpten. Hou ogen en oren goed open en grijp in als het nodig is, want deze achtergelaten, weerloze stumperds zijn van uw daadkracht afhankelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten