Over mij

Mijn foto
Gent, Oost-Vlaanderen, Belgium

maandag 11 maart 2013

VRIENDEN VOOR HET LEVEN!


 
 
Ieder van hen heeft zijn eigen verhaal, allemaal hebben ze een verleden waarin het flink mis is gegaan. Mensenvrienden worden ze nooit helemaal meer - hun vertouwen in de mens is flink beschadigd.
Maar kijk eens hoe ze van elkaar genieten!
 
 
PINO EN PINA
Tijgerbroer en zwarte zus zijn buiten geboren en hebben daar heel lang hun plan moeten trekken. Altijd waren ze in elkaar's buurt. Ze zijn samen gevangen, hebben samen in dezelfde bench kunnen wennen aan het binnenleven en zijn na màànden socializeren, nu redelijk goed aaibaar.
 En plaatsbaar. Want tussen de Pientjes en de mens komt het langzaam maar zeker weer helemaal goed!
 
EBENEZER EN POESPOES
Ebenezer is zo goed als blind ten gevolge van onbehandelde nies. Hij woont al een hele tijd in Kat de Goede Hoop, dus kent feilloos zijn weg. Steeds op zijn hoede voor de (onbekende) mens, maar elke nieuwe opvanger is meteen zijn beste vriend. Of vriendin. Poespoes is de mama van Bonnie (zie www.katzoektthuis.be, menu 'adoptie katten en kittens'). Ze is verschillende keren buiten bevallen (van vele nestjes die 'verloren' zijn gegaan) en is nog lang niet toe aan menselijk contact. Ondertussen voelt ze zich perfect gelukkig in poezengezelschap!
 
PINO EN FELIX
Pino is hierboven al voorgesteld. Felix is pas binnen in de opvang. Hij komt al jaren op een vast tijdstip op één van de vele voederplekken. Afgelopen zomer bleek dat hij niet goed meer kon eten. Er liep slijm uit zijn mond en hij waste zich niet meer. Geen enkele vangmethode slaagde in de opzet. Plotsklaps kwam hij zo dichtbij dat hij kon geaaid worden. Kort en vliegensvlug. Nadat hij van de schrik bekomen was, bleek hij het eigenlijk best wel leuk te vinden. En van het één kwam het ander. Tijdens een lange aai, werd hij in de nek gegrepen en in de transportbak-met-open-dak gezet. Waarna de tandarts heel wat werk met hem had. Kort en goed : Felix heeft nog twee tanden over en begint zich stilletjesaan te ontspannen in zijn bench : hij ligt lekker in zijn nestje en eet zijn potje leeg waar je bij bent. En o ja; als Pino langskomt gedraagt hij zich als een verliefde kattin!
 
ELLIE EN DUIKIE
Rare naam ... Duikie... Eigenlijk heet ze Duikelaar. Ze schuilde bij de dierenarts in een soort grote pantoffel, waar ze steeds in wegdook van zodra je op tien meter was genaderd. Wanneer je deed alsof je niet bestond, gedroeg ze zich als een gewone kat : lekker hangen in de hangmat, spelen met benchgenootjes en smullen maar van al het smakelijks dat haar nu werd voorgeschoteld en waar ze vroeger naar op jacht moest. Altijd op de vlucht, dagen zonder eten, maar nu eindelijk een dak boven het hoofd en elke dag een maaltijd...dit moest het paradijs zijn!
Helaas bleken er ook mensen te wonen...
Maar daarom niet getreurd. Duikie heeft zich tesamen geslagen met Ellie en heeft de tijd van haar leven!
Ellie komt uit een totaal uitgeleefd en onbewoonbaar verklaard  huis, waar ze samen met een 40-tal soortgenoten werd achtergelaten. Onder druk van de gemeente die er mee dreigde alle poezen te laten vangen en af te maken, werden er een aantal (privé-)opvangen gealarmeerd en ingeschakeld. Op twee dagen tijd werden alle verwilderde, zieke, uitgehongerde en verwaarloosde poezen gevangen en veilig op diverse  plaatsen ondergebracht. Ellie is één van hen. Ze was zwaar ondervoed, had hevige nies en had een panische angst voor mensen. Ze heeft lang in een bench moeten recuperen, zowel van het fysisch als van het psychisch leed. Haar ogen komen nooit meer helemaal goed, ze blijft hypergevoelig voor elke bruuske beweging of onverwacht geluid, maar... aaien is inmiddels toegestaan! Samen met poezenmaatje Duikie vormt ze het perfecte koppel want zoveel is zeker : die twee houden van elkaar!
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten