Over mij

Mijn foto
Gent, Oost-Vlaanderen, Belgium

zondag 23 december 2012

GROENDIENST PARK GEEFT GROEN LICHT VOOR PLAATSING SCHUILHOKJES!


Eindelijk! De Groendienst heeft groen licht gegeven om nu ook vooraan in het park schuilhokjes te mogen zetten. Jaren geleden was er met Katzoekthuis een stilzwijgende afspraak gemaakt dat er één schuilhokje per park mocht staan. De maten werden niet opgegeven, dus is er een soort van 'pyramide' gemaakt met tal van gaten in, zodat zoveel mogelijk poezen er hun schuiloord van konden maken. En dat doen ze dan ook!

Helaas was er tot op heden niets voor 'de Moppies'. Jarenlang hebben ze onder de blote hemel moeten leven, met hun doornatte pelsjes 'schuilend' (sic!) onder een halfkale, kletsnatte struik. Arme donders, ze zijn niet de enigen die hier van wakker gelegen hebben...

Maar afgelopen week was het dus zover. Even werd er nog gesuggereerd om de vier zwervers over te brengen naar de zwerfpoezenlocatie aan de rotsen (midden in het park), maar voor wie vertrouwd is met zwerfpoezen weet dat dit geen haalbare kaart is : de nieuwkomers worden weggejaagd en keren bovendien per direct terug naar hun oude plek (die daar niet zover vandaan is).

Genoeg geklaagd. De hokjes staan zeer verdoken opgesteld, niemand kan daar last van hebben. Vanaf nu begint een (iets) beter leven voor mijn dierbare zwervers, die nu niet alleen onderdak hebben maar ook elke dag verse stukjes vlees krijgen, bij diverse slagers opgehaald en aan huis bezorgd door mevrouw G., wiens inzet een hart onder de riem is, voor mens zowel als voor dier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten