Over mij

Mijn foto
Gent, Oost-Vlaanderen, Belgium

zondag 28 oktober 2012

CASSIE OVERLEEFT EEN VRESELIJKE KLAP. MAAR WAT NU?

 
Cassie lag onbeweeglijk op een laag muurtje. Ze trilde en er kwam bloed uit haar mondje. Ze probeerde verder weg te kruipen, maar dat lukte niet. Goddank was de melder van de Ukkepukjes (zie bericht hieronder) in de buurt die onmiddellijk met haar naar de dierenarts is gegaan. Daar werd ze een paar dagen in observatie gehouden en kreeg ze medicijnen om haar kopje te ontzwellen. Omdat ze daar niet langer kon blijven en het verre van schitterend met haar ging, woont ze nu in Kat de Goede Hoop. Een naam die in haar geval wel heel toepasselijk is...

De verwondingen van Cassie zijn vermoedelijk veroorzaakt door een aanrijding.  Ze kan niet lopen en heeft zelfs moeite met rechtop zitten.  Tenzij je haar aandacht trekt, houdt ze continu haar hoofd naar rechts gedraaid en ze wiebelt bij de minste beweging. Daardoor kan ze moeilijk alleen eten en wordt ze verschillende malen per dag met AD bijgevoederd. Ze staat sinds een paar dagen op cortisone en antibiotica en het lijkt nu wat beter met haar te gaan. Ze krabbelt zelfstandig naar haar kattenbakje en probeert zelf wat te eten.

Eén dezer wordt ze opgenomen bij de dierenarts waar een foto van haar hoofd wordt gemaakt om na te gaan wat precies de schade is en hoe ze het best kan behandeld worden.

Alles gaat moeizaam bij onze kleine Cas, behalve ... het spinnen.  Haar spinmachientje is duidelijk niet geraakt en draait op volle toeren!  Ze is al goed bijgekomen en probeert zich na het eten te wassen. Allemaal redenen om haar niet zomaar op te geven en alles op alles te zetten om te proberen haar levenskwaliteit op te krikken.

Cassie wil leven en wij zullen haar daar zo goed mogelijk bij helpen!

Update 4 november : Cassie heeft gelukkig niets gebroken. Er is wel een ernstig hersenletsel geconstateerd, haar evenwichtsorgaan is geraakt en door de aanrijding is ze nu ook doof.

Volgens de dierenarts kunnen beide handicaps (het omvallen en de doofheid) mettertijd verbeteren. Doordat ze continu scheef loopt, zijn haar spieren verstijfd en kan ze moeilijk eten. Maar ze krijft hulp! En wel van papflesmoeder P. (zie ook het bericht over de ukkepukjes hieronder) die haar tijdelijk opvangt.  Cassie heeft er ineens een zus en een broer bij, en dat blijkt de allerbeste bewegingstherapie te zijn : ze probeert zo goed en zo kwaad als het gaat mee te spelen met de (P-)ukjes en eet nu ook veel beter zelf. En zo is Cassie van de hel in de hemel (-op-aarde) terechtgekomen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten