Over mij

Mijn foto
Gent, Oost-Vlaanderen, Belgium

zaterdag 15 september 2012

KAT DE GOEDE HOOP KRIJGT HULP VAN EEN VAKVROUW!
 
 
 
 
Dit is collega A. Ze heeft een tijdlang in een asiel gewerkt en is dus vertrouwd met het poezenwerk en alles wat daarmee te maken heeft. Mensen denken vaak : "Met dieren werken. Leuk!". De realiteit is echter lang niet altijd zo leuk. Je frot en wroet je de hele dag door vuile benchen vol kattenbakzand, stoelgang waar het niet hoort en ondergeplaste nesten. Je moet goed in de gaten houden wie wanneer in welke dosissen welke medicijnen nodig heeft, waarbij veel inventivieit komt kijken om ervoor te zorgen dat ze de medicijnen ook effectief binnenkrijgen. Je sleept met kattenbakzand, voeding voor de binnen-) en buitenpoezen en je dweilt twee maal per dag het hele huis, aangezien je er woont en je er adoptanten ontvangt. Van de meeste poezen is 'een hoek af', dus het duurt even voor je hen kent en door hebt hoe je hen best aanpakt. En dan is er nog de zeer uitgebreide administratie : elke poes moet ingeschreven worden in een logboek, er moet een opnamefiche van gemaakt worden, het medisch boek moet worden bijgehouden, de adoptiecontracten correct ingevuld, etc...etc...
 
Peanuts voor collega A.! Na nog geen twee dagen leek het wel alsof ze haar hele leven niets anders gedaan had en was ze er bovendien in geslaagd om voor elke poes een 'info-fiche' te maken met alle relevante info over de betreffende poes, die dan op een klembord aan elke bench wordt bevestigd. Zo weet elke eventuele vervanger meteen met wel kaliber poes ze te maken heeft, op welke voeding de poes staat, of ze medicijnen moet krijgen, enzovoort.
 
Naast dit alles is A. ook niet te beroerd om de handen uit te mouwen te steken. Ze maakt de benchen schoon (ook van de poezen die je in ruil daarvoor een mep draaien!), ze is heel secuur met voeding en medicijnen en ze zorgt ervoor dat het huis netjes ligt.
 
De boodschap is duidelijk : Kat de Goede Hoop kan simpelweg niet meer zonder haar!!
 
 
 
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten