Over mij

Mijn foto
Gent, Oost-Vlaanderen, Belgium

dinsdag 3 november 2015

DRINGEND VOEDERZETTERS GEZOCHT VOOR VERLATEN POEZEN!


 
 
Op deze locatie is een paar weken geleden een moederpoes afgezet met drie kittens. Twee kittens konden vrij snel gevangen worden en ook de moederpoes zit ondertussen veilig in de opvang. Nog eentje te gaan. Fluitje van een cent. Dachten wij...
 
Waarna weer de kooi gezet.

Midden in de nacht met zaklamp en overloopkooi op pad en ja hoor, de luiken waren dicht dus hadden we prijs!
Helaas...een vreemde kat in de val. Op zich wel jammer, want het kleintje liep in de buurt en heeft dus alles gezien (en vooral : gehoord), wat tot gevolg heeft dat het minder snel in de kooi loopt.

Waarna nogmaals de kooi ingesteld, want zoals iedereen weet die ons kent : Kat de Goede Hoop gaat altijd tot het gaatje!

's Avonds laat dus nogmaals uitgerukt met alle attributen...
Nee toch?? Alwéér een onbekende poes gevangen!

Om een lang verhaal kort te maken : we hebben op die manier zomaar eventjes 4 (v-i-e-r) poezen gevangen waarvan niemand wist dat ze daar zaten.

De (wilde) poezen zijn noodgedwongen allemaal teruggezet, maar nu komt het : het gaat hier niet over een vaste voederplaats want er is pas dagelijks eten gezet nà de melding betreffende de moederpoes en haar kroost. Van zodra het kleintje gevangen is (we zijn er mee bezig!), heeft dit tot gevolg dat deze vier zèlf hun karig kostje bij elkaar moeten scharrelen, en dàt met de winter voor de deur.

Wij ontfermen ons al bijna 15 jaar (vrijwel) uitsluitend over zwerfpoezen - aan ons moet dus niet uitgelegd worden, wat voor bikkelhard bestaan hen staat te wachten.

Deze plek ligt echter voor ons te ver weg, om er bovenop alle àndere voederplaatsen, nog eens bij te nemen.

Bij deze dus volgende DRINGENDE oproep : wie ziet het zitten om daar geregeld eten en drinken te zetten? Hoe vaak, hangt af van het aantal voederzetters->hoe méér kandidaten, des te méér er kan afgewisseld worden. De locatie bevindt zich ergens op Nieuw Gent (gedeelte voorbij het UZ). Nadere info volgt na een telefoontje op

0475/96.24.55

Geen kat te zien op de foto's??
Dat dachten wij dus ook, maar inmiddels weten we (helaas) wel beter..

Vier stumperds die al (minstens) één keer in de steek zijn gelaten. Dat laten wij toch niet nog een keer gebeuren???

Geen opmerkingen:

Een reactie posten