Over mij

Mijn foto
Gent, Oost-Vlaanderen, Belgium

woensdag 27 november 2013

DRIE BANGE POEZEN VINDEN EEN WARM ONDERDAK!


 
 
Kat de Goede Hoop ontfermt zich in hoofdzaak over zwerfpoezen en dat is geen simpele opdracht.
 
Na behandeling terugzetten behoort lang niet altijd tot de mogelijkheden. Vaak betreft het bvb een populatie die al geruime tijd eten krijgt van oudere mensen, maar wanneer die om welke reden dan ook wegvallen is het natuurlijk wel van belang om te voorkomen dat deze poezen aan hun lot worden overgelaten.
 
In tegenstelling tot wat veel mensen denken, passen deze (half-)wilde poezen zich binnen vrij snel aan. Een warme plek in de zon (al is het achter glas) of bij de centrale verwarming, elke dag vers eten en drinken...kortom, nooit meer op de vlucht en in eenzaamheid honger of kou moeten lijden... ze genieten op hun manier volop van het comfort dat ze nooit eerder gekend hebben.
 
Langzamerhand verliezen ze zo een groot deel van hun angst maar wellicht worden ze nooit de schootkat waar veel mensen van dromen.
 
Dat geldt ook voor Tijgertje, Janneke en Muizeke. Alledrie zijn ze buiten geboren en kennen mensen enkel van op een afstand. Geen van hen kon teruggezet worden, dus wat nu aangevangen? Veel 'achterblijvers' in Kat de Goede Hoop hebben dezelfde achtergrond maar het is echt niet de bedoeling dat er nog meer bijkomen. En nog langer bij de dierenarts blijven was uitgesloten...
 
En dààr was dan ineens mevrouw P.! Acht jaar geleden was zij al eens de redder in nood geweest voor 3 zeer bange poezen die toen in de opvang zaten. Ondertussen is er veel gebeurd in haar leven maar wat overeind is gebleven, is haar grote dierenliefde. Duiven die niet meer kunnen vliegen, konijntjes die niet meer kunnen rennen, ongewenste hangbuikvarkentjes, en natuurlijk veel achtergelaten poezen ... ze zijn allemaal welkom op het grote domein van mevrouw P. Ze voorziet voor ieder van hen een aangepaste opvang en verzorgt hen voor de rest van hun leven met zoveel liefde als een mens maar kan geven.
 
Tijger, Janneke en Muizeke zijn dan ook met open armen ontvangen. Mevrouw P. heeft in haar tuin een groot en verwarmd tuinhuis staan waarin ze een zelf-gefabriceerde bench heeft gezet. Deze bench is zo ruim dat er met gemak niet alleen nestjes, kattentoiletten en krabpalen in kunnen, maar zelfs een houten konijnenhokje waarin de poezen zich kunnen wegsteken. In dit luxe-verblijf blijft het trio voor een week of 6 zitten en dan gaat de benchdeur open. Ook de 'blokhut' is comfortabel ingericht met alles wat een poes maar nodig heeft. Pas tegen volgende lente zal de buitendeur dan open gezet worden. Alle poezenvoorzieningen blijven echter in het tuinhuis aanwezig, zodat de poezen er desgewenst naar kunnen terugkeren.
 
Weer drie gelukzakken bij! Vier eigenlijk, want inclusief ondergetekende!
 

1 opmerking: