Over mij

Mijn foto
Gent, Oost-Vlaanderen, Belgium

vrijdag 15 juni 2012

TWEEDE KEER...GOEDE KEER!

Aanstaande zondag 24 juni staat KatdeGoedeHoop op de Open Deur Dag van de Tuinbouwschool in Melle.


Er is een barbecue, zonneterras met streekbieren, verse wafels met koffie en ambachtelijk gemaakt roomijs.

Het programmaboekje dat iedereen aan de ingang krijgt, geeft recht op gratis deelname aan de tombola.

Er zijn allerlei demonstraties, waaronder hondentrimmen en hoefsmederij, en er is een tentoonstelling met neerhofdieren.

KatdeGoedeHoop verkoopt naar oud gebruik weer chocoladestokjes. En deze keer is ook collega L. aanwezig met haar zelfgemaakte juwelen. Originele ontwerpen met echte stenen, op verzoek geheel naar eigen smaak, vorm en kleur (en portemonnee) samengesteld!

De opbrengst gaat integraal naar de dierenarts om de verzorging van Canta te kunnen betalen. Canta is een volwassen, maar klein en erg mager rost kattinnetje, waarvan de mond volledig ontstoken zat.

Tandvlees, gehemelte, tong en keel - het zag allemaal vuurrood en zat vol abcessen. De ontsteking was zo erg dat de dierenarts haar niet onmiddellijk kon opereren. Ze moest eerst een dag of 5 op antibiotica en cortisone, zodat de meeste zwellingen zouden wegtrekken alvorens al haar tanden konden getrokken worden.

Canta is thuis, maar nog erg zwak en even klein en mager als toen ze binnenkwam. Ze staat nog steeds op cortisone en antibiotica want ze heeft nog veel last van haar mondje. Hopelijk geen chronische ontsteking zoals paradontitis, want dan moet ze voor de rest van haar dagen op cortisone (wat op termijn bijwerkingen geeft). Hoe dan ook is ze verlost van de meeste pijn, aangezien ze goed eet. En goddank onder dak!

Wie weet waar de zon zich verstopt mag haar zondag 24 juni meebrengen naar :

Tuinbouwschool Melle
Brusselsesteenweg 165
9090 Melle

Vanaf 13u30 paraat!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten