Over mij

Mijn foto
Gent, Oost-Vlaanderen, Belgium

maandag 21 september 2009


Zwerfpoezennieuws

Beste poezenvrienden,

Wie ben ik? Wat doe ik? Waarom een blog

Ik ben een particulier uit Gent die zich het lot van de vele zwerfpoezen aantrekt. Op dit moment trek ik elke dag (op de fiets, vanwege geen auto) naar 8 verschillende lokaties waar in totaal zo'n 25-tal poezen op eten en drinken zitten te wachten. Een groot deel van deze poezen is inmiddels gecastreerd/gesteriliseerd, maar er zitten nog heel wat 'nieuwelingen' te wachten om geholpen te worden. Al deze poezenpopulaties bestaan uit een vaste kern, die zich helaas steeds weer op miraculeuze wijze uitbreidt. Niet doordat ze zichzelf voortplanten - zoals reeds gezegd : de meesten kunnen dat gelukkig niet meer - maar wel doordat harteloze poezeneigenaars er hun eigen poes bij dumpen.

Dit zijn dus tamme huispoezen die het harde buitenleven (want dag en nacht overgeleverd aan de grillen van mens en natuur) niet kennen en totaal ontredderd ineens hun plan moeten trekken. Thuis heb ik een kleine poezenopvang waar deze poezen in de mate van het mogelijke (plaats, geld, ... ) worden binnengenomen. Ze worden er door een vaste dierenarts ontvlooid/ontwormd/gevaccineerd (kittens) en de volwassen poezen worden ook gecastreerd of gesteriliseerd, waarna ze naar een goede thuis kunnen vertrekken.En dit is meteen het lastigste onderdeel van het poezenwerk...

Vaak hebben deze poezen toch een zekere zwerfperiode achter de rug waardoor ze schuw en/of ziek zijn geworden, dus het zijn niet de meest makkelijke 'klanten' om geschikte adoptanten voor te vinden. Er heeft dan ook altijd een vrij uitgebreid kenningsmakingsgesprek plaats met de bedoeling dat beide partijen (zowel poes in kwestie als de adoptanten) elkaar goed leren kennen, zodat op basis van deze kennis, een poes kan gekozen worden die het best past bij de specifieke kenmerken van elk gezin.De bedoeling van deze blog is om een aantal van deze poezen aan u voor te stellen met foto en verhaal, want elke poes heeft zijn/haar eigen voorgeschiedenis.

Wilt u hen allemaal bekijken, ga dan naar http://www.katzoektthuis.be/, waar u een overzicht krijgt van alle poezen die op zoek zijn naar een definitieve veilige haven

Maar deze blog is er ook om uw steun te vragen.Ik werk parttime waardoor ik aan de poezen weliswaar wat meer tijd kan besteden, maar dat betekent ook een kleiner inkomen. U kan zich wellicht voorstellen dat zowel de zwerfpoezen (alleen al naar het eten gaat 250 euro per maand) als de opvangpoezen handen vol geld kosten. In een later stadium vindt u onder een apart menu een steunbrief waarin ik meer uitleg geef over hoe dat in zijn werk kan gaan. Vanzelfsprekend zijn ook giften in natura meer dan welkom.

In al deze poezenlevens is het al minstens één keer fout gegaan. Uw hulp kan er toe bijdragen dat ze een tweede kans krijgen, want ook deze zwervers hebben recht op een Waardig Leven!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten