Over mij

Mijn foto
Gent, Oost-Vlaanderen, Belgium

woensdag 29 mei 2013

LUNA EN LIENA ONDER (BOERDERIJ-)DAK!


 
 
Luna (mama van Lotje en Lara->ter adoptie op de website van Katzoektthuis) en Liena (mama van Doke, Dientje en Deesje->zie onderstaand bericht) zijn veilig geïnstalleerd op een boerderij in Zwijnaarde. Ze blijven een week of drie in de bench zitten en worden door collega Y. elke dag verschoond en voorzien van vers eten en drinken.
 
Na deze gewenningsperiode wordt de benchdeur opengezet en kunnen ze vrij in de hooischuur rondlopen. Er zijn overal kieren en gaten, dus als ze willen kunnen ze ook naar buiten. De bench blijft echter nog een drietal weken staan, zodat ze weten waar ze eten krijgen. De eigen poezen van de boer en boerin krijgen daar ook eten, dus de verwachting is dat ze dat snel door zullen hebben en steeds naar die plek terug zullen keren.
 
Een heel grote verandering voor deze twee zussen die uit het diepste der diepe zijn weggehaald. Nog even op de tanden bijten hoor meiden, binnenkort wacht jullie een paradijselijk bestaan. Veel plaats om te schuilen, elke dag vers eten en drinken en...een beetje (flink aangelengde) verse melk, recht van de koe. Het ga jullie goed, geniet van de open lucht en de vrijheid!
 
 
 
 
 
 
 
 

zaterdag 25 mei 2013

ZES WEKEN OUD EN NOG NOOIT HET DAGLICHT GEZIEN!




 
 
Deze drie kleintjes werden niet alleen gered van de donker, maar ook van de dood. De rest van het nest werd aangevallen door een meute honden en overleefden het niet. Hun moeder is bevallen in het diepe donker, tussen een onbeschrijfelijke hoop stinkend afval. Ook zij was de enige overlevende van haar familie, evenals haar zus die in dezelfde omstandigheden kittens kreeg. Met heel veel moeite is iedereen daar weggehaald.
 
Na talloze slachtoffers, zijn beide moeders en alle (overblijvende) kittens nu veilig. Dientje en Doke zitten in de opvang bij poezencollega Y., die bereid is al haar vrije tijd in hen te investeren zodat ze (hopelijk) over een paar weken samen kunnen geplaatst worden. Deesje blijft voorlopig in opvang Kat de Goede Hoop, omdat hij een gespannen dikke buik heeft en hevige diaree. Beide totaal-verwilderde moeders kunnen terecht op een boerderij waar ze een tijdlang in een bench in de stal zullen verblijven, waarna ze vrij kunnen rondlopen.
 
Licht en lucht, op tijd en stond hun natje en hun droogje en voor de kleintjes een liefdevolle thuis...wat wil je nog meer, mijn liefjes?!
 
 

zondag 19 mei 2013

"ISOLATED FROM THE OUTSIDE..." (ANOUK IN 'BIRDS')






 
 
 
"Birds falling down the rooftops,
out of the sky like raindrops..."
 
zo is ook 'Nouki' binnengekomen in de opvang. Als het ware uit het niets opgedoken op één van de vaste voederplekken van de collega's. Een stokoud poesje dat moeite heeft om recht te staan. Graatmager. Vol open krabwonden en kale plekken rond de hals. Met gloeiende oren door een hevige oorontsteking. Het rechteroog dermate ontstoken dat het wellicht als verloren moet worden beschouwd. En als ze probeert wat te eten, grolt ze van de pijn. 'Natuurlijk' net weer in een lang weekend, waardoor Noukje pas dinsdag 21/5 naar de dierenarts kan. Ondertussen wordt haar eten vloeibaar gemaakt, haar oogje verzorgd, haar oren gedruppeld en krijgt ze antibiotica en pijnstillers.
 
Waarna ze bijna in je trui klimt van aanhankelijkheid...
 
Nestel je maar lekker waar je maar wilt allerliefste Nouki. Vanaf nu ben je nooit meer "isolated from the ouside"!

zondag 12 mei 2013

EEN BAKSKE VOL MET STRO??




 
 
 
Zoals elke dag trekt melder C. tegen een uur of zes 's avonds, naar haar vaste voederplek. Ze blijft wat langer plakken bij de zwerfpoezen, als compensatie voor het gure weer. En dat is maar goed ook, want wat aanvankelijk leek op het gegier van de wind of het gekrijs van een vogel...blijkt uit een bakje vol stro te komen...vier achtergelaten kittens die heel hard om hun moeder liggen te schreeuwen. De oogjes zijn nog niet open (dus zijn ze jonger dan 10 dagen), maar de keeltjes des te meer ontwikkeld. En dat is deze keer hun redding. Gezwind met de hele familie onder de arm naar huis, kachel aan (in mei!), melk gemaakt en Kat de Goede Hoop gebeld. Die helaas geen kittenloze moederpoes heeft zitten  dus die op haar beurt Katzoektthuis heeft gebeld. Daar zijn ze nu veilig ondergebracht bij een 'papflesmoeder' die haar uiterste best zal doen om de echte moeder te vervangen.
 
Slaap zacht, meneer/mevrouw De Dumper - zonder hart geboren zeker??