Over mij

Mijn foto
Gent, Oost-Vlaanderen, Belgium

woensdag 23 september 2009

Hommage voor Buddy


Lieve Buddy,



een paar maanden geleden ben je in de opvang gekomen in een vreselijke toestand. Je staart was er vermoedelijk afgerukt (want elke dierenarts laat bij amputatie nog een paar wervels staan), je heiligenbeen was weg, je had een grote open rugwonde en tot overmaat van ramp bleek je aidspositief te zijn.

Maar je vertrouwen in de mens was niet verdwenen, al moest je wel met zachtheid behandeld worden. Wat moet je ooit een prachtig kitten zijn geweest; effen rost met zachte, gouden ogen. Wat is er fout gegaan? Wie heeft je zo in de steek gelaten?

Maar hier was je weer even gelukkig. Je kon het goed vinden met de anderen, je at goed, de wonde genas vlot...tot je een paar weken geleden ineens nierinsufficiëntie bleek te hebben. Onmiddellijk werd je op aangepaste voeding gezet en kreeg je medicijnen. Maar het heeft niet mogen baten. Een paar dagen geleden kon je niet meer eten door een zeer pijnlijke ontsteking in de mond. Je probeerde het nog wel, maar begon telkens heel hard te schreeuwen en vloog dan het hele huis door van de pijn. Na een zware kuur met pijnstillers die niet bleken te helpen, heeft de dierenarts je gisteren (22/9) laten inslapen, het was het laatste wat ik voor je kon doen.

Het leven heeft je niet gespaard, maar gelukkig heb je je laatste maanden in comfortabele omstandigheden kunnen doorbrengen. Je was een lieverd, een kater met een ingetogen persoonlijkheid. Ik heb veel van je gehouden...

maandag 21 september 2009


Zwerfpoezennieuws

Beste poezenvrienden,

Wie ben ik? Wat doe ik? Waarom een blog

Ik ben een particulier uit Gent die zich het lot van de vele zwerfpoezen aantrekt. Op dit moment trek ik elke dag (op de fiets, vanwege geen auto) naar 8 verschillende lokaties waar in totaal zo'n 25-tal poezen op eten en drinken zitten te wachten. Een groot deel van deze poezen is inmiddels gecastreerd/gesteriliseerd, maar er zitten nog heel wat 'nieuwelingen' te wachten om geholpen te worden. Al deze poezenpopulaties bestaan uit een vaste kern, die zich helaas steeds weer op miraculeuze wijze uitbreidt. Niet doordat ze zichzelf voortplanten - zoals reeds gezegd : de meesten kunnen dat gelukkig niet meer - maar wel doordat harteloze poezeneigenaars er hun eigen poes bij dumpen.

Dit zijn dus tamme huispoezen die het harde buitenleven (want dag en nacht overgeleverd aan de grillen van mens en natuur) niet kennen en totaal ontredderd ineens hun plan moeten trekken. Thuis heb ik een kleine poezenopvang waar deze poezen in de mate van het mogelijke (plaats, geld, ... ) worden binnengenomen. Ze worden er door een vaste dierenarts ontvlooid/ontwormd/gevaccineerd (kittens) en de volwassen poezen worden ook gecastreerd of gesteriliseerd, waarna ze naar een goede thuis kunnen vertrekken.En dit is meteen het lastigste onderdeel van het poezenwerk...

Vaak hebben deze poezen toch een zekere zwerfperiode achter de rug waardoor ze schuw en/of ziek zijn geworden, dus het zijn niet de meest makkelijke 'klanten' om geschikte adoptanten voor te vinden. Er heeft dan ook altijd een vrij uitgebreid kenningsmakingsgesprek plaats met de bedoeling dat beide partijen (zowel poes in kwestie als de adoptanten) elkaar goed leren kennen, zodat op basis van deze kennis, een poes kan gekozen worden die het best past bij de specifieke kenmerken van elk gezin.De bedoeling van deze blog is om een aantal van deze poezen aan u voor te stellen met foto en verhaal, want elke poes heeft zijn/haar eigen voorgeschiedenis.

Wilt u hen allemaal bekijken, ga dan naar http://www.katzoektthuis.be/, waar u een overzicht krijgt van alle poezen die op zoek zijn naar een definitieve veilige haven

Maar deze blog is er ook om uw steun te vragen.Ik werk parttime waardoor ik aan de poezen weliswaar wat meer tijd kan besteden, maar dat betekent ook een kleiner inkomen. U kan zich wellicht voorstellen dat zowel de zwerfpoezen (alleen al naar het eten gaat 250 euro per maand) als de opvangpoezen handen vol geld kosten. In een later stadium vindt u onder een apart menu een steunbrief waarin ik meer uitleg geef over hoe dat in zijn werk kan gaan. Vanzelfsprekend zijn ook giften in natura meer dan welkom.

In al deze poezenlevens is het al minstens één keer fout gegaan. Uw hulp kan er toe bijdragen dat ze een tweede kans krijgen, want ook deze zwervers hebben recht op een Waardig Leven!